,,Educația este arta încurajării și a dragostei pentru învățătură“

Despre Școala Romanescu
Cadre didactice
Elevi
Concursuri școlare
Burse
Orar
Contact

Despre Școala Romanescu

Management

Documente de interes public

Despre Școala Nicolae Romanescu

Școala Romanescu este un amestec unic de modernitate și valori tradiționale.
Noi suntem mândri de elevii noștri care pleacă de la noi ca tineri adolescenți, cu principii, cunoștințe și imaginație. Ei duc valorile școlii noastre în comunitate și în liceele renumite ale orașului.


Acum, în secolul al XXI-lea, școala și slujitorii ei se află în fața unor noi cerințe, în fața unor noi provocări, știut fiind faptul că: ”Educația este arta încurajării și a dragostei pentru învățătură". Urmărim ca instituția noastră să întâmpine nevoile de dezvoltare ale copilului nu numai prin intermediul procesului instructiv-educativ, ci și prin organizarea de cursuri opționale, să descopere și să încurajeze tot ce e mai bun la toți copiii, lăudându-le realizările. De asemenea, o preocupare centrală este aceea de a asigura educația morală a tuturor elevilor, ridicarea gradului lor de civilizație. Nu neglijăm nici parteneriatele cu părinții, ori dintre elevii școlii noastre și cei ai altor școli din UE și de ce nu, din oricare altă țară de pe glob. Din dorința ca școala noastră să aibă o mai puternică personalitate, am instituit uniforme pentru elevi și am gândit ca siglă a instituției noastre o piramidă.




Istoric

Înființată la 1 septembrie 1970, Școala Generală cu Clasele I-VIII Nr. 29, și-a deschis porțile la data de 15 septembrie 1970, cu un număr de 22 de clase și cu un efectiv de 705 elevi. Începând cu anul 2001, Școala Nr. 29 a luat numele lui Nicolae Romanescu, personalitate de prestigiu a județului nostru, care a trăit între anii 1853 și 1931. Orientarea spre acest nume a fost determinată de faptul că Nicolae Romanescu, consilier comunal al orașului Craiova, apoi deputat și senator, și-a adus o importantă contribuție la reorganizarea școlilor primare. Pe lângă grija sa pentru rețeaua de învătământ, Nicolae Romanescu a contribuit la modernizarea orașului prin lucrări edilitar-gospodărești, cum ar fi: aducerea apei potabile, iluminatul public, pavarea străzilor și amenajarea pieții centrale. La inițiativa sa, se realizează între anii 1901-1902 Parcul Romanescu, proiectat de peisagistul francez E.Redont. Acest parc a fost inaugurat în 1903, iar proiectul primește Medalia de Aur la Expoziția Universala de la Paris din 1900. În 1975 a fost înființată Școala Generala cu Clasele I-VIII Nr. 31 (devenita ulterior "Th. Aman") prin preluarea unei părți a elevilor și profesorilor de la Scoala Generala cu Clasele I-VIII Nr. 29. Începând cu 1 septembrie 2010, prin comasare, cele două școli se reunesc ca Școala Generală cu Clasele I-VIII Nr. 29 "Nicolae Romanescu". Ca urmare a restructurării rețelei școlare denumirea actuală este Școala Gimnazială "Nicolae Romanescu".

LINK-URI UTILE:

OLD site









Str. Caracal Nr. 81 Craiova 200542 Dolj Romania
Puteți contacta secretariatul de luni până vineri, între orele 08-16:00, la numărul +40251310112
contact@scoalaromanescu.ro
scoala29craiova@yahoo.com

2022 Școala Nicolae Romanescu Craiova Toate drepturile rezervate